Povratak na arhivu

Najava korizmene tribine: Kako se nositi s gubitkom voljene osobe

autor: Damir Galoić, 25. veljače 2024.
OMHMB Najava korizmene tribine 099

Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke i Ogranak Matice hrvatske u Mariji Bistrici i ove godine pozivaju na prigodne korizmene tribine, koje se već više od 10 godina održavaju s ciljem poticanja na promišljanje o stvarnoj vrijednosti života, propitkivanje svijeta oko sebe i prepoznavanje vlastitih potencijala za osobnu korist i korist zajednice u kojoj živimo.

Prva tribina bit će održana u petak, 1. ožujka, s početkom u 19 sati u Dvorani Božjeg milosrđa u Svetištu Majke Božje Bistričke. Na temu „Kako se nositi s gubitkom voljene osobe“ gostovat će psihijatrica i psihoterapeutkinja Marijana Braš (predstojnica Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu,) te kroz svoja osobna iskustva profesorica Sanja Milolaža, angažirana vjernica, pjesnikinja. Njima će se kao govornik pridružiti i rektor Svetišta Domagoj Matošević. Tribinu će moderirati članica Predsjedništva Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici Zrinka Brlečić Švaljek.

Druga tribina bit će održana 15. ožujka. O temi „Čovjek u vremenu transhumanizma (izloženost čovjeka i obitelji tehnološkoj ovisnosti, čovjeku robotu, umjetnoj inteligenciji, nadzoru i gubljenju slobode)“ govorit će će doc. dr. sc. Ivana Gregurić, bioetičarka i filozofkinja. Tribinu će moderirati pokretač i dugogodišnji voditelj ovih korizmenih susreta Branimir Bilić.