Povratak na arhivu

ORGANIZACIJA ZAVODA ZA HITNU MEDICINU

autor: Snježana Klancir, 02. studenoga 2016.
Mate Maras KASNI HODOČASNIK

Hitna medicinska pomoć počela je u našoj županiji s radom prije 5 godina na 4 punkta: u Zlataru, D. Stubici, Krapini i Zaboku. Ovih dana s radom započinju još dva punkta s potpunim timovima T1 (liječnik, vozač i med. sestra ili tehničar): u Mariji Bistrici i Pregradi. Od iduće godine Konjščina i Klanjec počinju s nešto drugačijom organizacijom. Tamo će radnim danom biti timovi bez liječnika (zovu se T2 timovi), a noću, vikendom i praznikom bit će prisutan i liječnik. Tako je određeno zadnjom promjenom mreže hitne pomoći u našoj županiji. Ta pokrivenost punktovima izuzetno je dobra, među najboljima u Hrvatskoj. Naša županija sama financira liječnike na T2 punktovima kako bi kvaliteta pružanja hitne pomoći bila što bolja.
U svim timovima rade djelatnici koji su podjednako trenirani za ovaj posao, svi redovito odlaze na tečajeve i edukacije. Također imamo na svim punktovima podjednako kvalitetnu opremu za transport i održavanje života odraslih i djece.
Kako pozvati hitnu pomoć? Ako se radi o bolesniku koji je životno ugrožen ili bi to mogao postati kroz kraće vrijeme, uvijek zovite broj 194 i dobit ćete naše dobro trenirane dispečere koji će vam pomoći ili ćete dobiti savjet kako postupati s bolesnikom dok stigne hitna ili možda otkloniti sumnju u hitnost u tom času. Ako se radi o nekoj nesreći s više povrijeđenih, bolje je nazvati broj 112, (Županijski centar zaštite i spašavanja), čiji će djelatnici tada organizirati dolazak hitne, vatrogasaca i policije.
Bilo kome upućujete poziv, budite smireni, staloženi i razumljivo recite GDJE treba pomoć, ŠTO se dogodilo, KOLIKO je ugroženih osoba i, ako znate, recite kako se dogodilo te ime i prezime ugroženog, kao i svoje ime i broj telefona. Ponekad će vas naknadno kontaktirati dispečeri kako bi pojasnili neke podatke ili kako možete pomoći pacijentu do dolaska hitne. Nemojte biti nestrpljivi ili neugodni jer ponekad su svi timovi u akciji i tada dispečeri odlučuju o redu hitnosti, po svojem službenom algoritmu, kojem će pacijentu prvi slobodni tim biti upućen.
Ako vam dispečer napomene da slučaj zbog kojeg ste zvali nije za hitnu službu, prihvatite to kao i njegov savjet kome da se obratite jer ako rješavamo slučajeve koji nisu hitni, onda nećemo biti u pravo vrijeme na raspolaganju za životno ugrožene bolesnike i povrjeđenike.
Želim vam svima što manje potrebe za hitnom, ali i što bolju suradnju u slučaju potrebe.