Povratak na arhivu

Uz 50. obljetnicu Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika Ogranak Matice hrvatske najbolje učenike nagrađuje Hrvatskim pravopisom

autor: Snježana Husinec, 01. srpnja 2017.
DSC_0117

Na završnoj školskoj svečanosti osmaša 2016./2017. održanoj 30. lipnja u Domu kulture u Mariji Bistici najboljim učenicima osmih razreda osnovne škole Marija Bistrica uručene su nagrade Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici. Četrnaest učenika osmih razreda koji su bili izvrsni tijekom cijelog osnovnoškolskog obrazovanja ove su godine nagrađeni Hrvatskim pravopisom. Uz već višegodišnje nastojanje Ogranka da potiče izvrsnost marijabistričkih osnovnoškolaca ovim se poklonom u godini u kojoj se slavi 5o. obljetnica Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika učenicima posebno željela skrenuti pozornost na važnost poznavanja i njegovanja materinjskog jezika.

Posebnom nagradom Ogranak je nagradio Gabrijelu Pugar, učenicu koja je zahvaljujući svojoj svestranosti i izvrsnim rezultatima postignutim osobito u likovnom i tehničkom području po odluci Učeničkog vijeća dobila najvišu nagradu škole. Budući da će Gabrijela svoje obrazovanje nastaviti u području tehničke struke, prigodno je nagrađena kvalitetnim priborom za tehničko crtanje.